Składniki:
Banany rozgnieść widelcem z cukrami. Płatki ryżowe zalać wrzątkiem i odstawić. Wystudzone, miękkie płatki dodać do bananów. Wymieszać. Wlać olej i dodać rozkłócone jajka i dalej mieszać. Wsypać pozostałe składniki i dobrze wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Ciasto robiłam bez użycia miksera, zwykłą trzepaczką. Prostokątną foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wylać do formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec ok. 60 minut. Ciasto jest bardzo wilgotne i pyszne.
- 4 banany
- 1 szkl. płatków ryżowych
- 2 jajka
- 6 łyżek mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 1/2 szkl. wiórków kokosowych
- 1 łyżeczka przyprawy do piernika
- 1/2 szkl. oleju
- 1/2 szkl. wrzącej wody
Banany rozgnieść widelcem z cukrami. Płatki ryżowe zalać wrzątkiem i odstawić. Wystudzone, miękkie płatki dodać do bananów. Wymieszać. Wlać olej i dodać rozkłócone jajka i dalej mieszać. Wsypać pozostałe składniki i dobrze wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Ciasto robiłam bez użycia miksera, zwykłą trzepaczką. Prostokątną foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wylać do formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec ok. 60 minut. Ciasto jest bardzo wilgotne i pyszne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz