poniedziałek, 17 września 2012

Tost pieczarkowy z pomidorami


Składniki:
  • 4 kromki chleba tostowego
  • 1 łyżeczka oleju 
  • 20 dag pieczarek ze słoika
  • 4 jajka
  • sól i pieprz
  • czosnek w proszku do smaku
  • 1 pęczek pietruszki
  • 2 średniej wielkości pomidory
  • 4 plastry sera żółtego
Przyrządzenie:
  1. Chleb przyrumienić w tosterze albo piekarniku.
  2. Rozgrzać olej na patelni, udusić odsączone pieczarki, pokrojone w drobne plasterki.
  3. Ubić dobrze jajka z przyprawami i drobno posiekaną zielona pietruszką, wylać na pieczarki i pozostawić na małym ogniu przez 2 minuty, lekko mieszając. Masę położyć na chleb tostowy.
  4. Umyte pomidory pokroić w plasterki, ułożyć na masie pieczarkowej i przykryć plastrami sera żółtego.
  5. Zapiec przez 3-4 minuty w nagrzanym piekarniku. Posypać zieloną pietruszką i podawać na gorąco.

2 komentarze:

  1. Wyglada wspaniale i musi smakowac :) Ja juz sobie smakowo marze, zeby zastapic pieczarki siezymi grzybaami... ach kurki...

    OdpowiedzUsuń