Składniki:
- 4 kromki chleba tostowego
- 1 łyżeczka oleju
- 20 dag pieczarek ze słoika
- 4 jajka
- sól i pieprz
- czosnek w proszku do smaku
- 1 pęczek pietruszki
- 2 średniej wielkości pomidory
- 4 plastry sera żółtego
Przyrządzenie:
- Chleb przyrumienić w tosterze albo piekarniku.
- Rozgrzać olej na patelni, udusić odsączone pieczarki, pokrojone w drobne plasterki.
- Ubić dobrze jajka z przyprawami i drobno posiekaną zielona pietruszką, wylać na pieczarki i pozostawić na małym ogniu przez 2 minuty, lekko mieszając. Masę położyć na chleb tostowy.
- Umyte pomidory pokroić w plasterki, ułożyć na masie pieczarkowej i przykryć plastrami sera żółtego.
- Zapiec przez 3-4 minuty w nagrzanym piekarniku. Posypać zieloną pietruszką i podawać na gorąco.
Wyglada wspaniale i musi smakowac :) Ja juz sobie smakowo marze, zeby zastapic pieczarki siezymi grzybaami... ach kurki...
OdpowiedzUsuńOj tak, z kurkami na pewno będzie lepsze :)
Usuń