Składniki:
- 500 g filetów z piersi kurczaka
- słoik mexico mix od Dworek 1905 lub inny
- mała papryka zielona
- mała papryka czerwona
- ok. 10 cm pora
- pół puszki kukurydzy
- 100 g ugotowanego al dente ryżu
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki ketchupu
- sól i pieprz do smaku
- łyżeczkę przyprawy meksykańskiej
- olej do smażenia
- opcjonalnie łyżka świeżej pokrojonej kolendry
Filety pokroić w drobną kostkę, wymieszać z przyprawą meksykańską i odstawić na min. 30 minut do lodówki. Zamarynowane filety przesmażyć na oleju, zdjąć z patelni i pozostawić do ostygnięcia. Umytą paprykę pokroić w kostkę i wrzucić do misy. Dodać kukurydzę, pokrojonego w plastry pora, ryż, mieszankę meksykańską i ryż. Całość wymieszać z majonezem oraz ketchupem. W razie potrzeby doprawić pieprzem i solą. Na koniec dodać kolendrę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz