poniedziałek, 27 maja 2013

Leczo z pieczarkami a'la spaghetti


Składniki:
makaron spaghetti
15 dag kiełbasy 

Wykonanie:
Kiełbaskę pokroić w plasterki podsmażyć na patelni. Zawartość opakowania przelać do garnka i dolać 250 ml (1 szklanka) wody. Następnie wrzucić kiełbaskę i doprowadzić do wrzenia, od czasu do czasu mieszając. Doprawić do smaku. Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu. Wyłożyć na talerze, polać leczo i od razu podawać


Informacje o produkcie:

Leczo z pieczarkami DWOREK 1905

700g / 1100ml
Składniki: przecier pomidorowy 50%, papryka słodka i ostra 30%, pieczarka świeża 15%, cebula świeża 8%, olej roślinny, cukier, substancja zagęszczająca - skrobia modyfikowana, sól, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, przyprawy aromatyczno-naturalne i aromatyczno-smakowe zawierające śladowe ilości glutaminianu sodu : - substancji wzmacniającej smak i zapach. Na zakładzie używane są także: gorczyca, siarczyny oraz surowce zawierające gluten, seler i pochodne soi. Wyprodukowano na bazie wody źródlanej z ujęcia w Kąśnej Dolnej (Przysiółek Brzezie)

Opinia:
Produkt bardzo smaczny i bardzo szybki w przygotowaniu. Idealny do przygotowania dla osób, które zwykle maja mało czasu na ugotowanie czegoś pysznego. Leczo to można również zjeść z pieczywem lub też z ryżem. Mieszanka smaków - lekko słodki ale też i lekko pikantny. Dla mnie pycha, choć pieczarek mogłoby się znaleźć tam troszkę więcej ;).

 





1 komentarz: