Składniki:
- 1 spora cukinia
- 2 jajka
- 4 łyżki mąki
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 4 łyżki koperku
- sól i pieprz
- olej do smażenia
Cukinię umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Lekko posolić, wymieszać i odstawić na 10 minut, aby puściła sok. Po tym czasie odcisnąć nadmiar wody.
Dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i resztę składników. Wszystko dobrze wymieszać.
Olej rozgrzać na patelni. Łyżką nakładać porcje ciasta formując płaskie placuszki. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu przełożyć na papierowy ręcznik aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz