niedziela, 27 kwietnia 2014

Łosoś pieczony w papirusie po mojemu

Składniki:


  • łyżeczka masła
  • 1 łyżeczka koperku siekanego lub suszonego
  • 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu ziołowego
  • 250 g fileta z łososia

Wykonanie:


Masło wymieszać z ziołami i przyprawami. 
Fileta podzielić na pół nasmarować z każdej strony  masłem i odstawić na min 15 minut. Ułożyć na wcześniej wysmarowanym masłem





papierze do pieczenia i zawinąć dokładnie z każdej strony. 



Smażyć po 5 minut z każdej strony. 


Przed podaniem skropić sokiem z cytryny lub na wierzch ułożyć plasterek cytryny. 




Łosoś jest bardzo soczysty i aromatyczny.

















4 komentarze:

  1. Robię bardzo podobnego. Jeszcze polecam, z wymieszać masło z przyprawą do masła.. wychodzi inny i równie pyszny:)

    OdpowiedzUsuń
  2. super przepis, pięknie podane, kolorowo na talerzu

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo ciekawy blog i interesujące przepisy. Gratuluję pomysłu i zapraszam też do mnie na
    www.odpowiedzinatrudnepytania.pl

    OdpowiedzUsuń