- 4 udka
- 30 dag ziemniaków
- 1/2 kalafiora
- 1/2 brokuła
- obsybka bałkańska Tytka Smaku
- Soviera Premium Tytka Smaku
- Przyprawa do ziemniaków Tytka smaku
Wykonanie:
Udka umyć dokładnie. Obtoczyć w obsybce. Wstawić na najniższą półkę do przygotowanego parowaru. Przykryć i włączyć parować na 50 minut. Ziemniaki obrać i pokroić w plastry. Posypać przyprawą do ziemniaków. Brokuła i kalafior podzielić na małe różyczki i posypać Sovierą (lub vegetą). Po 30 minutach gotowania na środkową półkę wyłożyć ziemniaki, a na górną - brokuła i kalafior. Gotować do końca. Potrawę przygotowałam w parowarze AEG-DG-5552.
Pyszne muszą być dania z parowaru ;)
OdpowiedzUsuńLubię dania z parowaru. Tylko trzeba je wtedy dobrze doprawić :)
OdpowiedzUsuńMam pytanie. Jak zrobiłaś karbowane ziemniaczki? :)
OdpowiedzUsuńSą dostępne różne szatkownice karbowane. Nie chcę robić reklamy, więc jak wpiszesz w google "szatkownica karbowana" to Ci wyskoczy lista takich urządzeń :)
UsuńNiesamowite przepisy. W ostatnim czasie zostałam obdarowana parowarem z philipiaka, Czy ma ktoś pomysł na przyrządzenie ciekawej kompozycji kasz w tym urządzeniu? Wciąz poszukuję ciekawych pomysłów. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń