wtorek, 26 listopada 2013

Brokuły i kalafior z sosem serowo-kremowym.

Składniki:
  • 450 g mrożonych warzyw
  • sos do warzyw na ciepło Knorr
  • 100 ml śmietany 18%
Wykonanie:
Warzywa gotować przez minutę. 
Odlać wodę. 
Zawartość saszetki wymieszać ze śmietaną.
Dodać do warzyw i gotować całość przez minutę, mieszając.

Zaletą sosu jest na pewno szybkość i łatwość przygotowania. Smak jest wyrazisty, ale według mnie nie do końca kremowy. Być może za słabo wymieszałam ze śmietaną, ale wydawało mi się, że trochę się przy tym namęczyłam.  Na pewno sprawdzi się w studenckiej kuchni :) Szybki i tani sos.

3 komentarze:

  1. phi sos z woreczka, wielkie mi co..

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dla mnie wielkie nic, testowałam go po prostu i swoją opinię wyraziłam...

      Usuń