Składniki na dwie porcje:
2 saszetki herbaty Ginger&Lemon TEEKANNE
4 goździki
2 łyżki skórki pomarańczy Skworcu.pl
2 kieliszki soku pomarańczowego
kieliszek soku cytrynowego
syrop z czarnego bzu Polska Róża
2 kieliszki likieru z czarnego bzu
kandyzowane owoce ( użyłam ananasów ze sklepu Skworcu .pl)
2 laski kory cynamonowej (Royal Brand)
Do szklanek wsypać po łyżce skórki pomarańczowej. Włożyć torebki herbaty. Herbatę zalać wrzątkiem do połowy szklanek. Zaparzyć według przepisu na opakowaniu. Wyjąć torebki. Dodać po kieliszku soku pomarańczowego, po pół kieliszka soku cytrynowego, wrzucić kandyzowane owoce. Skruszyć po 2 goździki. Wlać po kieliszku likieru oraz syrop według uznania. Można dodać laskę cynamonu. Udekorować kawałkiem pomarańczy.