Menu

czwartek, 28 lutego 2013

Zawijane sznycle wieprzowe z ogórkiem i żółtym serem


Składniki:
  • 2 sznycle wieprzowe
  • 1 większy ogórek konserwowy
  • 2 plastry sera żółtego
  • 1 łyżeczka sproszkowanego czosnku
  • sól i pieprz
  • zioła prowansalskie
  • ostra papryka w proszku
  • buraczki
  • ryż biały Britta
Wykonanie:
Sznycle rozbić dość cienko, uważać, aby nie zrobić dziur.  Każdy sznycel natrzeć z jednej strony czosnkiem, posypać pieprzem i solą oraz papryką. Na tą część wyłożyć po plasterku sera. Ogórka pokroić w słupki na 4 części i po 2 układać na brzegu sznycli. Zawijać w roladkę, chowając przy końcu brzegi do środka. Można spiąć wykałaczkami.Sznycle obtoczyć w ziołach prowansalskich. Smażyć na oleju na rumiany kolor z każdej strony na bardzo małym ogniu. Podawać z ryżem białym i buraczkami, na które przepis znajdziecie

2 komentarze: