Menu

piątek, 19 października 2012

Słodki salceson

Składniki:
Wykonanie:
  Margarynę, cukier i kakao zagotować, wystudzić. Galaretkę rozpuścić w niepełnej szklance gorącej wody, schłodzić. Kiedy zacznie tężeć, wlać do masy kakaowej. Herbatniki oraz 2 wafle pokruszyć na małe kawałki, bakalie lekko posiekać i wszystko razem wymieszać. Czystą ściereczkę zwilżyć wodą i położyć na niej ostatni wafel. Kiedy namoknie, rozłożyć na nim przygotowaną masę, zwinąć w roladę, zawinąć w folię i wstawić do lodówki.

4 komentarze:

  1. Ta nazwa w tym kontekście zawsze brzmi dla mnie dziwnie ;p

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hahaha, nazwa jest jaka jest ale smak jest rewelacyjny :)

      Usuń
  2. robiłam i smakuje cudownie!

    zapraszam na konkurs!

    OdpowiedzUsuń