Menu

sobota, 20 października 2012

Marsyl - Herbata Hibiskus



HIBISKUS - MALWA SUDAŃSKA
Stanowi on wyjątkowo cenne źródło naturalnej witaminy C, wapnia, witamin i soli mineralnych. Znakomicie wzmacnia układ odpornościowy. (również dzięki zawartym w nim polisacharydom). Ma przyjemny kwaskowaty smak i piękny, czerwony kolor. Działa orzeźwiająco. Stosowany jest także w preparatach ułatwiających trawienie, gdyż przyspiesza on przemianę materii, zmniejsza wchłanianie w jelitach, działa wzmacniająco na wątrobę i oczyszcza organizm. W afrykańskiej medycynie ludowej przypisuje się mu antybakteryjne i moczopędne działanie, dzięki czemu zapobiega zastojom wody w organizmie. Kwiat hibiskusa ma również właściwości obniżające ciśnienie krwi. Działa on też kojąco, przeciwzapalnie oraz łagodzi podrażnienia.

Rodzaj herbaty: Liściasta 
Wielkość opakowania: 30 g 

Sposób przygotowania:
Na gorąco: 1 łyżeczkę zalać wrzątkiem, parzyć 5min. Można dosłodzić. 
Na zimno: j/w po czym ostudzić, odcedzić i podawać z lodem. 

Moja opinia:
Zdecydowanie stała się moją ulubioną herbatą. Nie trzeba wrzucać dużej ilości liści aby uzyskać smaczną herbatę o wspaniałym kolorze i aromacie. Po zaparzeniu kwiat podwaja swoją objętość. Warto pić herbatę, aby cieszyć się zdrowiem :) Zachęcam do kupna herbaty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz