Menu

piątek, 19 października 2012

Deser śmietankowy z galaretką

Składniki:
  • 3 opakowania śmietanki kremówki 30 % ( u mnie OSM Garwolin )
  • 2 galaretki (użyłam czerwonej i pomarańczowej WINIARY)
  • 100 g białej czekolady
  • 2 łyżki mleka
  • pół szklanki cukru pudru
Wykonanie:
Czekoladę białą rozpuścić w kąpieli wodnej dodając mleko. Śmietankę ubić wraz z cukrem pudrem.  Ostudzić i wymieszać z ubitą śmietaną. Wstawić do lodówki. Galaretkę rozpuścić w wodzie według przepisu na opakowaniu. Wstawić do lodówki i pozostawić do stężenia. Pokroić w kostkę. Trochę tężejącej śmietany wlać do pucharów i wrzucić pokrojoną w kostkę galaretkę, potem znów śmietana i galaretka, i tak aż do skończenia składników. Wstawić do lodówki na min 2 h. 

Polecam:

2 komentarze: