Menu

środa, 29 marca 2017

Indyk po chińsku

Błyskawiczne i łatwe do przygotowania danie. Zamiast indyka można wykorzystać wieprzowinę.

Składniki:

  • 60 dag mięsa z indyka (np. udziec)
  • 450 g mieszanki warzywnej chińskiej
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • olej
  • przyprawy : lubczyk, szczypta imbiru i cynamonu, papryka słodka, papryka ostra, pieprz, 
  • pół łyżeczki soli lub 2-3 łyżki sosu sojowego
Wykonanie:
Mięso pokroić w kostkę. Dodać 4 łyżki oleju i przyprawy. Wymieszać i odstawić na 20 minut. Obsmażyć na oleju. Dodać warzywa i dusić około 10-15 minut. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z jedną szklanką wody i dodać do mięsa, zagotować. Danie podawać z ryżem lub makaronem sojowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz