Menu

czwartek, 16 czerwca 2016

Cannelloni z pieczarkami i indykiem na parze z sosem pomidorowym

Składniki:
- 8 szt cannelloni
- 250 g pieczarek
- 250 g mięsa mielonego z indyka
- puszka pomidorów krojonych
- 1/2 cebuli
- 2 łyżki masła
- 3 ząbki czosnku
- bazylia
- oregano
- sól i pieprz

Wykonanie:
Pieczarki zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Na maśle zeszklić cebulę i dodać pieczarki. Posolić i popieprzyć. Wszystko podsmażać jeszcze 2 minuty od wyparowania wody.
Mielone wymieszać z pieczarkami. 
Cannelloni nadziewać farszem mięsno-pieczarkowym. Przełożyć do parowaru i gotować na parze ok. 20 min. W międzyczasie na maśle podsmażyć pokrojony drobno czosnek, przelać pomidory. Dodać oregano i bazylię ( zioła mogą być suszone lub świeże), sól i pieprz do smaku. Zostawić na ogniu na ok. 10 minut. Cannelloni podawać polane sosem. Smacznego !

1 komentarz: