Menu

niedziela, 11 sierpnia 2013

Omlet z pomidorami i papryką

Składniki:


  • 2 jajka
  • 1 łyżka mąki
  • 3 łyżki mleka
  • 1 pomidor
  • 2 papryczki łagodne pepperoni
  • 3 dag szynki 
  • 1/2 cebuli
  • masło do smażenia
  • pół łyżeczki czubrycy zielonej NMR
  • sól i pieprz do smaku
  • szczypiorek (opcjonalnie)
Wykonanie:
Cebulę pokroić w kostkę. Wrzucić na patelnie z kawałkiem masła, zeszklić. Pomidory i szynkę pokroić w kostkę, umytą pepperoni pokroić drobno wrzucić do cebuli. Doprawić solą i pieprzem oraz czubrycą. Podsmażać 5 minut. Jajka roztrzepać z mąką i mlekiem, doprawić solą i pieprzem. Wylać na patelnię, na której smażą się warzywa. Przykryć i zmniejszyć ogień. Gdy jajka z wierzchu będą ścięte przełożyć omlet na talerz zawijając go na pół. Trzeba uważać żeby omlet się nie rozerwał. Na koniec posypać szczypiorkiem.








Amore pomodori!

2 komentarze:

  1. Dawno nie jadłam omletu, więc dlaczego nie ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ten jest moim pierwszym od kilku lat, z tymi dodatkami jest pyszny :)

      Usuń