- 25 dag pieczarek
- 12,5 dag sera brie
- mała cebula
- 170 ml śmietany
- sól
- pieprz ziołowy (użyłam pieprzu firmy Marsyl)
- makaron żytni razowy (użyłam makaronu Bartolini)
Wykonanie:
- Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu (gotowałam 8 minut).
- Cebulę obrać i pokroić w kostkę, zeszklić na patelni.
- Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce, wrzucić do cebuli i dusić 10 minut.
- Ser brie pokroić i wrzucić do składników na patelni. Mieszać do momentu rozpuszczenia się sera.
- Wlać śmietanę, doprawić pieprzem ziołowym Marsyl i solą. Chwilkę podgotować.
- Makaron razowy Bartolini polać sosem. Smacznego!
sos do mnie najbardziej przemówił, fajny pomysł:)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńBardzo fajny pomysł na obiad. Zwłaszcza, że uwielbiam makaron :)
OdpowiedzUsuń