Menu

wtorek, 16 kwietnia 2013

Smażona wieprzowina z cebulą dymką

Składniki :
  •  wieprzowina 300 g, 
  • sól, 
  • cukier, 
  •  sos sojowy, 
  • cebula dymka 
  • mieszanka przypraw do smażonej wieprzowiny z dymką Royal Brand
  • saszetka oleju sezamowego Biolevita
  • 2 saszetki ryżu brązowego długiego Lestello
Sposób przygotowania: 
 Mieszankę Royal Brand wsypać do naczynia z wodą. Na patelni rozgrzać olej. Pokrojoną w kostkę wieprzowinę wrzucić na patelnię. Do tego dodać mieszankę warzywną Royal Brand. Całość smażyć przez ok. 15 - 20 minut aż danie będzie aromatyczne a mięso będzie miękkie. Nie smażyć na bardzo dużym ogniu aby grzyby się nie przypaliły. Podlać lekko sosem sojowym, dodać nieco cukru i soli do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Ryż przygotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę dymkę posiekać. Ryż wyłożyć na talerze, wieprzowinę wyłożyć na środek ryżu i posypać dymką. Danie gotowe. 
 
Produkty użyte:
 
 



























Smażona wieprzowina z dymką Royal Brand
Skład: orzeszki ziemne, dymka, sezam, kukurydza, grzyby mun.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz