Menu

czwartek, 18 kwietnia 2013

Babeczki z kremem brzoskwiniowym i galaretką

Składniki:

  • 125 g margaryny
  • 160 g mąki
  • 100 g cukru
  • sok z 1 cytryny
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • krem owocowy brzoskwiniowy Stovit
  • galaretka o dowolnym smaku
Wykonanie:
Z podanych składników zagnieść ciasto, zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na około 1 godzinę.
Na posypanym mąką stole rozwałkować ciasto i foremką wycinaj ciasteczka. Foremki wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Każdą foremkę wykładać wyciętymi ciasteczkami. Piec około 10 minut w 180 stopniach C.
Galaretki rozpuścić w 1/2 ilości wody określonej według producenta (podana w sposobie przygotowania galaretki), a następnie odstawić do całkowitego stężenia.
Babeczki po ostudzeniu wyjąć z foremek. Wypełnić je kremem owocowym i na wierzchu ułożyć pokrojoną w kostkę galaretkę.

1 komentarz: