Menu

poniedziałek, 11 marca 2013

Marchewka do obiadu


Składniki:
  • 0,5 kg marchewki
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka masła
  • pieprz
Wykonanie:
Marchewkę obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do rondelka i zalać wodą do wysokości marchewki. Wrzucić kostkę rosołową i zagotować, gdy większość wody wyparuje dolać świeżej i gotować aż marchew będzie miękka. Masło roztopić na małej patelni, wsypać mąkę i zrobić zasmażkę. Dodać do marchewki. Podgotować jeszcze chwilę. Doprawić pieprzem.

10 komentarzy:

  1. a ja mam złe wspomnienia z dzieciństwa taką marchewką:P niestety żywiłam się długi czas w szkolnej stołówce:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. hehe jeśli chodzi o szkolna stołówkę to rozumiem te złe wspomnienia ;)

      Usuń
    2. bo baby robily to rutynowo i bezsmakowo

      Usuń
    3. Prawde mowisz

      Usuń
  2. Proste, a zarazem smaczne i zdrowe.

    Zapraszam również do mnie :)
    Kulinarnyblog.pl

    OdpowiedzUsuń