Składniki:
- 2 litry rosołu lub innego wywaru
- 6 ogórków kiszonych
- 5 średnich ziemniaków
- marchewka
- 1/4 szkl wody
- 1 łyżka mąki
- kubek śmietany
- koperek
- sól i pieprz do smaku
Wykonanie :
Marchewkę i ziemniaki obrać. Ziemniaki pokroić w kostkę a marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ogórki również zetrzeć na tarce. Wszystko gotować aż do miękkości. Pod koniec gotowania zupę zagęścić rozpuszczoną w wodzie mąką. Śmietanę zahartować z kilkoma łyżkami gorącej zupy. Wlać do garnka i dokładnie wymieszać. Zupę doprawić do smaku pieprzem i solą. Wsypać koperek.
Z przyjemnością informuję, że nominowałam Twój blog do zabawy Liebster Blog http://smakowitedania.blogspot.com/2012/11/liebster-blog.html
OdpowiedzUsuńBędzie mi miło, jeśli przyłączysz się do zabawy. Pozdrawiam