Menu

poniedziałek, 22 października 2012

WINIARY - zupa pomidorowa bukiet warzyw

Składniki:
Wykonanie:
Zupę należy rozpuścić w 500 ml zimnej wody. Postawić na małym ogniu i mieszać do momentu zagotowania. Gotować tak przez 10 minut, stale mieszając. Można doprawić pieprzem i solą, choć dla mnie nie było takiej potrzeby. Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu, przełożyć do talerzy, zalać zupą i dodać śmietanę. Zupa wystarczy na dwie porcje.


Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia: 153 kJ / 26 kcal
Białko: 1.3 g
Tłuszcz: 0.6 g
Węglowodany ogólem: 5.6 g
Błonnik pokarmowy: 0.2 g

Przygotowanie: Zawartość torebki dokładnie rozprowadzić w 500 ml zimnej wody. Postawić na ogniu i mieszać do chwili zagotowania. Gotować na małym ogniu przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Przechowywanie: Należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. 

Opakowanie: 55g  

Kraj pochodzenia: Polska 

Opinia:
Zupa bardzo szybka w przygotowaniu. W jej skład wchodzą warzywa, których o dziwo było bardzo dużo :) Jej smak przypominał zupę robioną w tradycyjny sposób. Plusem jest to, że jest bez glutaminianu sodu i konserwantów, dlatego jest bezpieczny zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Zupa ta wyprodukowana jest z naturalnych składników, suszonych warzyw, przypraw i ziół, co w smaku oczywiście dało się wyczuć. Kolejnym plusem jest to, że zupa ta zapewnia od 12 do 17 % dziennego zapotrzebowania na błonnik, a dodatkowo posiada niewielką ilość tłuszczu, co daje jej miano niskokalorycznej. Konsystencja zupy gęsta, bardzo pomidorowa. Wyczuwalna kwaskowatość tak jak w przypadku zupy tradycyjnej. Ja nie czułam konieczności dodania soli i pieprzu, ale jeśli ktoś woli bardziej ostrzejsze zupy, to pieprz na pewno się przyda. Zupa ogólnie bardzo mi smakowała. Opakowanie bardzo estetyczne i przyjazne dla oka.













































1 komentarz: