Menu
▼
wtorek, 23 października 2012
BAHLSEN - krakuski zbożowe
Skład: płatki owsiane (32%), mąka pszenna razowa (29%), cukier, tłuszcz roślinny, syrop cukru inwertowanego, mąka pszenna, zarodki pszenne, sól, substancje spulchniające: wodorowęglan sodu i difosforan disodowy, aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, skrobia pszenna, słodka serwatka w proszku (z mleka), jaja w proszku, cynamon.
Wartości odżywcze na 100g:
wartość energetyczna: 1987kJ/474kcal
białko: 8,4g
węglowodany: 63,9g
w tym cukry: 23,0g
tłuszcz: 19,4g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,9g
błonnik: 4,9g
sód: 0,31g
Masa netto paczki: 143g
Waga jednego ciastka: 9,5g
Kaloryczność jednego ciastka: ok. 45kcal
Cena: ok. 2,5zł
Moja opinia:
Ciasteczka bardzo smaczne. Bardzo wyraźnie było czuć płatki owsiane, nie są to same wiórki owsiane tylko wyraźnie wyczuwalne płatki. Także informacja na opakowaniu nie kłamie, płatków owsianych jest tu najwięcej :). Są kruche, ale nie na tyle, żeby od razu po dotknięciu się łamały, co jest zdecydowanym plusem.
Kolejna sprawa to - słodycz. Otóż w tych ciasteczkach jest jej na tyle, żeby nie psuć smaku przesłodzeniem, ale też i tyle żeby lekko ją wyczuć. Są idealne jako dodatek do kawy, czy też jako zwykła przekąska w ciągu dnia. Ja wykorzystałam je jako spód do ciasteczek z masą owsianą. Bardzo polecam. Wszystkim smakowały wyśmienicie.
Ciasteczka zbożowo-owsiane
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz