Menu

piątek, 31 sierpnia 2012

Bartolini 2-jajeczny - makaron tagliatelle ze szpinakiem






Informacje producenta

Producent: P.P.H Tabit
Skład: kaszka makaronowa pszenna, semolina (mąka z pszenicy durum), woda, jaja (2jaja na 1kg mąki), suszony szpinak (6%)  
Przygotowanie: Gotować 3-5 minut w zależności od formy makaronu.
Przechowywanie: Makaron przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.  
Forma makaronu: Tagliatelle ze szpinakiem
Kraj pochodzenia: Polska  
Region pochodzenia: Otwock  
Opakowanie: 400 g  
Cena: ok. 4,50 zł

Wartość odżywcza (w 100g): 
Białko: 13,5g
Węglowodany: 77,2g
Tłuszcz: 1,58g
Kaloryczność: 377kcal

Opinia: Makaron bardzo dobry gatunkowo, nie skleja się. Nie trzeba długo gotować. Lekko wyczuwalny smak szpinaku. Dzięki temu, że posiada kolor zielony można przyrządzić z niego wspaniałe, atrakcyjne potrawy. Nawet dzieci niejadki z zaciekawieniem będą próbować ten makaron. Smak bardzo dobry.  Opakowanie przyjazne dla oka ;) Bez konserwantów i sztucznych barwników.


Potrawy jakie przygotowałam z tym makaronem to:
Makaron szpinakowy z sosem serowo-śmietanowym z brokułami

2 komentarze:

  1. Przepieknie wygląda zwłaszcza , że jestem wege :> , i jutro zrobie ten przepis co podałaś na dole;)

    OdpowiedzUsuń