Menu

środa, 29 marca 2017

Indyk po chińsku

Błyskawiczne i łatwe do przygotowania danie. Zamiast indyka można wykorzystać wieprzowinę.

Składniki:

  • 60 dag mięsa z indyka (np. udziec)
  • 450 g mieszanki warzywnej chińskiej
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • olej
  • przyprawy : lubczyk, szczypta imbiru

niedziela, 26 marca 2017

Ciasto szpinakowe "Leśny mech" bez mleka

Składniki:


Ciasto

  • 450 g mrożonego szpinaku
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 jajka
  • 3/4 szklanki oleju
Masa:
  • 1 puszka mleczka kokosowego