Menu

piątek, 25 października 2013

Obiad z parowaru pod znakiem Tytki Smaku

Składniki:

  • 4 udka
  • 30 dag ziemniaków 
  • 1/2 kalafiora
  • 1/2 brokuła
  • obsybka bałkańska Tytka Smaku
  • Soviera Premium Tytka Smaku
  • Przyprawa do ziemniaków Tytka smaku 
Wykonanie:
Udka umyć dokładnie. Obtoczyć w obsybce. Wstawić na najniższą półkę do przygotowanego parowaru. Przykryć i włączyć parować na 50 minut. Ziemniaki obrać i pokroić w plastry. Posypać przyprawą do ziemniaków. Brokuła i kalafior podzielić na małe różyczki i posypać Sovierą (lub vegetą). Po 30 minutach gotowania na środkową półkę wyłożyć ziemniaki, a na górną - brokuła i kalafior. Gotować do końca. Potrawę przygotowałam w parowarze AEG-DG-5552.

5 komentarzy:

  1. Pyszne muszą być dania z parowaru ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię dania z parowaru. Tylko trzeba je wtedy dobrze doprawić :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mam pytanie. Jak zrobiłaś karbowane ziemniaczki? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Są dostępne różne szatkownice karbowane. Nie chcę robić reklamy, więc jak wpiszesz w google "szatkownica karbowana" to Ci wyskoczy lista takich urządzeń :)

      Usuń
  4. Niesamowite przepisy. W ostatnim czasie zostałam obdarowana parowarem z philipiaka, Czy ma ktoś pomysł na przyrządzenie ciekawej kompozycji kasz w tym urządzeniu? Wciąz poszukuję ciekawych pomysłów. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń