Menu

czwartek, 11 kwietnia 2013

Wieprzowina w marynacie korzennego pomidora

Składniki:
  • 30-40 dag wieprzowiny ( u mnie łopatka)
  • 1 słoiczek sosu korzenny pomidor Luks Pomady
  • 1 łyżeczka ostrej papryki ostrej w proszku ( np. Marsyl)
  • sól i pieprz do smaku
  • woda
Wykonanie:
Mięso pokroić w plastry ok. 1 cm. Natrzeć z obu stron Solą i pieprzem oraz papryką, Przełożyć do głębszego naczynia i odstawić na 2 h do lodówki. Po tym czasie zawartość słoiczka wyłożyć na mięso i dokładnie wymieszać, tak aby mięso ze wszystkich stron było pokryte sosem. Odstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Przełożyć na patelnię i podsmażać z obu stron, zalać ok 3/4 szklanki wody i dusić pod przykryciem ok 30 minut. Gdy płyn wyparuje a mięso nie będzie jeszcze miękkie można podlewać co jakiś czas wodą. W międzyczasie można doprawić solą. Gotowe mięso podawać z ziemniakami i bukietem surówek.

Produkty wykorzystane:
Czatni Korzenny Pomidor Luks Pomada

















Papryka ostra Marsyl


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz