Menu

czwartek, 25 kwietnia 2013

Szybki pikantny kurczak

Przepis ten idealny do przygotowania dla niespodziewanych gości, szybki i bardzo smaczny.

Składniki:

  • Pierś kurczaka
  • pikantna przyprawa do potraw (użyłam przyprawy Marsyl- skrzydełka pikantne)
  • majonez
  • ketchup
  • kajzerki lub ryż (u mnie dziki Britta)
  • bułka tarta 
  • jajko
Wykonanie:
Pierś pokroić na kawałki. Wrzucić do osolonego rozkłóconego jajka. Bułkę tartą wymieszać z przyprawą, proporcje dowolne, w zależności jak bardzo ostry kurczak chcemy uzyskać. Pierś kurczaka obtoczyć w bułce tartej i jeszcze raz w jajku i bułce. Smażyć na złoty kolor. Majonez wymieszać z ketchupem pół na pół. Przekąskę można podawać w towarzystwie pokrojonych na 4 części kajzerek lub z ryżem (ja podałam z ryżem dzikim Britta) . Koniecznie z sosem majonezowo-ketchupowym. Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz