Menu

środa, 2 stycznia 2013

Deser lodowy z syropem jagodowym

Składniki na 4 porcje:

  • 500 ml lodów śmietankowych ( lub innych, użyłam śmietankowych z owocami leśnymi)
  • bita śmietana instant (można ubić śmietanę kremówkę z 1 łyżką cukru pudru)
  • syrop jagodowy Polska Róża
Do dekoracji
  • opakowanie rurek waflowych
  • malinki (użyłam malinek firmy Gusto)
Wykonanie:
Śmietanę ubić według przepisu na opakowaniu. Lody przekładać do pucharków po 2 łyżki. Później łyżkę śmietany i 2 łyżeczki syropu jagodowego. Postępować tak aż do skończenia się lodów. Na wierchu powinna znaleźć się śmietana, którą polewamy syropem.
Desery udekorować malinkami i do każdego pucharku wkładać po dwie połówki rurek. Deser jest niesamowicie smaczny. A z syropów bardzo polecam ten z Polskiej Róży, ponieważ jest bardzo gęsty i nie musimy się martwić, że przed podaniem cały syrop spłynie na dno pucharków.



1 komentarz: