Wykonanie: Mleko przelać do wysokiego naczynia. Kawę zaparzyć w 100 ml wody. Odstawić aż fusy opadną. Kawę przelać do mleka (bez fusów) i wraz z wódką wymieszać dokładnie. Przelać do butelki i gotowe :)
musi być pyszny! trafiłam tutaj, szukając właśnie przepisów na domowe likiery i nalewki, bo sezon w pełni, więc zamierzałam coś tam pomajstrować :) na pewno skorzystam z tej propozycji :) hmm..w ten sam sposób zamiast kawy można dać kakao lub czekoladę rozpuszczoną, mmm... :) zapraszam do mnie, jednak ja dopiero stawiam pierwsze kroki w blogowaniu, więc chociaż chciałabym wstawić mnóstwo przepisow, to jednak zdjec mi brakuje, bo radko kiedy cos uwiecznialam :( i teraz gromadze z dysku archiwalne lub staram sie pamietac przy pichceniu o aparacie :)
Lubię takie likiery:)
OdpowiedzUsuńTen jest moim pierwszym z życiu, ale bardzo udanym :)
Usuńmusi być pyszny! trafiłam tutaj, szukając właśnie przepisów na domowe likiery i nalewki, bo sezon w pełni, więc zamierzałam coś tam pomajstrować :) na pewno skorzystam z tej propozycji :) hmm..w ten sam sposób zamiast kawy można dać kakao lub czekoladę rozpuszczoną, mmm... :)
OdpowiedzUsuńzapraszam do mnie, jednak ja dopiero stawiam pierwsze kroki w blogowaniu, więc chociaż chciałabym wstawić mnóstwo przepisow, to jednak zdjec mi brakuje, bo radko kiedy cos uwiecznialam :( i teraz gromadze z dysku archiwalne lub staram sie pamietac przy pichceniu o aparacie :)
Małgosiu pięknie u Ciebie zaczyna się dziać. I pomysły bardzo ciekawe, życzę powodzenia :)
Usuń