Menu

wtorek, 23 października 2012

BAHLSEN - paluszki w czekoladzie z wiśnią

 


Skład: Czekolada (miazga kakaowa, cukier, masło kakaowe, produkt serwetkowy z mleka, emulgator: lecytyna sojowa, aromat naturalny), mąka pszenna, syrop glukozowo- fruktozowy, cukier, tłuszcz roślinny, masa jajowa pasteryzowana, zagęszczony sok wiśniowy 1,4%, słodka serwatka w proszku, E330 Kwas cytrynowy, cytrynian tripotasowy, pektyna, wodorowęglan sodu, difosforan disodowy, lecytyna sojowa, aromaty, skrobia pszenna.

Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. 
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia: 1737 kJ / 433 kcal
Białko: 4.4 g
Tłuszcz: 15.1 g
Węglowodany ogółem: 64.8 g
Błonnik pokarmowy: 3.2 g

Moja opinia:
Paluszki są przepyszne, kruche i po prostu rozpływają się w ustach. Galaretka o soczystym smaku pieści podniebienie. Paluszki są oblane pyszną czekoladą, którą mogłabym jeść bez przerwy. Ich słodkość wspaniale skomponowała się z deserem jaki przygotowałam. Polecam wszystkim łasuchom.

Deser jaki przygotowałam  to:



Deser kawowy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz