Menu

niedziela, 8 lipca 2012

Jakie przyprawy lubi mięso

WIEPRZOWINA
  • czosnek, papryka słodka, gorczyca, kminek, kolendra, majeranek, chili, rozmaryn, liść laurowy, szałwia, tymianek, lubczyk.
WOŁOWINA
  • oregano, papryka czerwona, natka pietruszki, rozmaryn, majeranek, liść laurowy, lubczyk, kminek, czosnek, jałowiec, koper.
DRÓB
  • estragon, kminek, majeranek, rozmaryn, seler, cząber, papryka, tymianek, gorczyca, kolendra, imbir, kurkuma, cynamon.
CIELĘCINA
  • bazylia, tymianek, natka pietruszki, rozmaryn, koperek, łagodna papryka, szałwia, seler, majeranek, gałka muszkatołowa.
BARANINA
  • estragon, ziele angielskie, majeranek, koper, czosnek, cząber, kminek, natka pietruszki, szałwia.
RYBY

  • bazylia, lubczyk, tymianek, cebula, cząber, seler, koper, papryka, liść laurowy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz